ЗОКА ЕНЕРЏИ СОЛУШН ДООЕЛ, Неготино е плод на повеќегодишно искуство на размена на знаења и пракси во соработка со меѓународно познатите правни субјекти: Грид Повер Солушн ЛТД (Grid Powr Solution LTD from UK – www.gridpowr.com) од Обединетото Кралство е продукт на долгогодишното успешно работење во сферата на менаџирање на комунален, индустриски, комерцијален, земјоделски и опасен отпад (медицински отпад и отпад од животинско потекло) и со повеќе од 25 години искуство во сферата на заштита на животната средина, обновливи извори на енергија и енергетски постројки. Компанијата позади себе има многу успешни проекти како и специфични наменски проекти по моделот од отпад до енергија во рамките на ЕУ законските регулативи.

ELDAN Recyclingwww.eldan-recycling.com е компанија од Данска која располага со високо стручен инженериски тим од областа на рециклирањето и е водечки произведувач на модерна опрема за рециклирање на светско ниво. Во бизнисот се повеќе од 60 години и имаат инсталирано повеќе од 1300 системи за рециклирање и 8000 поединечни машини во повеќе од 70 земји во светот.

ЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА – ЗДРАВ ЖИВОТ ЗА СИТЕ НАС

Општествена Одговорност

  • Донација на голем број на комунални возила од 15 до 20м3 за јавните комунални претпријатија.
  • Донација на огромен број на комунални садови од 1100 и 240 литра за потребите на општините.
  • Реконструкција и асфалтирање на локални патишта.
  • Постојана програма за еколошка едукација на населението и институциите.

Нашиот тим

Филип Блажев

Управител


Филип е специјализиран за лидерство, развој и мотивација на вработените. Од многу рана возраст, Филип е вклучен во повеќе активности почнувајќи од развој на деловни активности и претприемништво па се до консултантски услуги. Покрај ваквото корпоративно искуство, сега го посветува своето време во поддршката на амбициозни поединци/лидери и корпоративни тимови да создадат значење во нивните животи и организации. Неговата мисија е да помогне да се создаде значење во работата на луѓето фокусирајќи се на тоа што го прават, поврзувајќи се првенствено со нивните основни вредности и јаки страни.

Лазе Филипов

Проект Менаџер


Со својата магистерска диплома по Екстрактивна металургија, Лазе е високо квалификуван професионалец во тешката индустрија, кој има искуство и знаење во управувањето и во многу технички области како металургија, електроника за одржување, компјутерски науки, механика и електротехника. Лазе има повеќе од 17 години успешно искуство во производство и менаџирање со проекти, тимска поддршка и процедури и системи за планирање/спроведување.

Ивона Јовановска

Маркетинг Менаџер


Ивона има докажана историја на работа во индустријата за професионален менаџмент, особено во областа на управување со сметка и маркетинг, со позадина подготвена да ги преземе предизвиците. Докажаната интерперсонална и мотивациска способност обезбедуваат силен тимски пристап и постигнување на максимални нивоа на перформанси и продуктивност.

Радица Малиминова Коцевски

Правен Консултант


Како правен консултант, Радица е силен административен професионалец дипломиран на Универзитетот ФОН, квалификуван во арбитража, решавање спорови, изготвување на прописи, подготовка на правни документи и договори.

Проекти